לדלג לתוכן
תפריט ראשי
תפריט ראשי
העברה לסרגל הצד
הסתרה
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
שינויים אחרונים
פורטלים
ערך אקראי
צור קשר/תרומה
חב"דפדיה
חיפוש
חיפוש
מראה
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
כלים אישיים
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
דפים לעורכים שלא נכנסו לחשבון
מידע נוסף
תרומות
שיחה
עריכת הדף "
עידן גל
"
ערך
שיחה
עברית
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כלים
כלים
העברה לסרגל הצד
הסתרה
פעולות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כללי
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף
מראה
העברה לסרגל הצד
הסתרה
גרסה מ־23:29, 9 במרץ 2024 מאת
חב"ד בדרך לגאולה
(
שיחה
|
תרומות
)
(
הבדל
)
→ הגרסה הקודמת
|
הגרסה האחרונה
(
הבדל
) |
הגרסה הבאה ←
(
הבדל
)
אזהרה: אתם עורכים גרסה ישנה של דף זה. אם תשמרו את העריכה, כל השינויים שנעשו מאז גרסה זו יאבדו.
עריכת הגרסה החדשה ביותר
חזרה להיסטוריית הגרסאות
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
קובץ:עידן גל.jpeg|שמאל|ממוזער|הרב עידן גל. (אז והיום) הרב '''עידן גל''' הוא חסיד חב"ד ופעיל ביישוב רמת מנשה. ==תולדות חיים== נולד לאביו יצחק, בקיבוץ דלייה בצפון הארץ. כשגדל קצת נמסר ל'בית הילדים' של הקיבוץ, וחי שם חיי פנימיה. בגיל ארבע עשרה התחיל ללמוד לתופף ובמשך השנים התמקצע בתחום, ובד בבד לא עניין אותו שום רוחניות. ==חזרה בתשובה== כשהגיע לגיל בגרות עבד במפעל ניקוי בקיבוץ, ולידו עבד יהודי עם כיפה סרוגה וכשעידן שאל אותו בעוקצנות על דברים רוחניים אם הם נכונים ענה לו הדתי לאומי שישאל את רבו. אותו רב אמר לו הרבה דברים על הציונות והוא לו הבין את הרובד הרוחני שיש ברוחניות, עד שבאותם ימים החליט לטוס להודו. בסיום הטיול בהודו הנקודה היהודית שבו התעוררה, ומשם נסע לבנגקוק שם התשוקה שלו ליהדות 'בערה'. כשהגיע לבית חב"ד של הרב [[נחמיה וילהלם]], הניח תפילין בפעם הראשונה בחייו וטרם חזרתו לארץ החליט שהוא הולך להיות במסגרת ישיבתית, ונסע לישיבה ב[[רמת אביב]]. אמו חששה ואמרה שקודם יתפרנס ואז ילך ללמוד, ומי ששכנעה היה הרב [[ירון נאמן]] מאנ"ש [[צפת]]. כמה חודשים לאחר שהתקרב לחסידות, גילה שאביו היה במקורו חסיד בן למשפחה חסידית. ==פעילות חסידית== לאחר כשנה של לימוד בישיבה בצפת, נישא לרעייתו אייה הקים משפחה חסידית, והחל בפעילות יהודית בקיבוץ [[רמות מנשה]], הישוב בו התגוררה אשתו בעבר. פעילותו הראשונה הייתה מניין תפילה ביום כיפור בהשתתפות המשפיע הרב [[עופר מידובניק]]. תחילה הייתה התנגדות עזה לפעילותו, ומזכירות הקיבוץ התכנסה במיוחד והוציאה הודעה שאין לפעילות "מיסטית ומיסיונרית" להתקיים בקיבוץ, אבל מאז הכול היסטוריה. בקיבוץ מתקיימות עוד פעיחויות רבות כמו קריאת מגילה, פעילות בחנוכה ועוד .
תקציר
?
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)