לדלג לתוכן
תפריט ראשי
תפריט ראשי
העברה לסרגל הצד
הסתרה
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
שינויים אחרונים
פורטלים
ערך אקראי
צור קשר/תרומה
חב"דפדיה
חיפוש
חיפוש
מראה
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
כלים אישיים
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
דפים לעורכים שלא נכנסו לחשבון
מידע נוסף
תרומות
שיחה
עריכת הדף "
יוראי ברימט
"
ערך
שיחה
עברית
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כלים
כלים
העברה לסרגל הצד
הסתרה
פעולות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כללי
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף
מראה
העברה לסרגל הצד
הסתרה
גרסה מ־21:41, 16 באוגוסט 2025 מאת
מנחם מענדל.ק
(
שיחה
|
תרומות
)
(
←
תולדות חיים
)
(
הבדל
)
→ הגרסה הקודמת
|
הגרסה האחרונה
(
הבדל
) |
הגרסה הבאה ←
(
הבדל
)
אזהרה: אתם עורכים גרסה ישנה של דף זה. אם תשמרו את העריכה, כל השינויים שנעשו מאז גרסה זו יאבדו.
עריכת הגרסה החדשה ביותר
חזרה להיסטוריית הגרסאות
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
[[קובץ:יוראי ברימט.webp|ממוזער|הרב ברימט]] הרב '''יוראי ברימט''' הינו שליח [[חב"ד לנוער]] ב[[קריית גת]]. ==תולדות חיים== נולד בשנת [[תשנ"ד]] לאביו נחום טוביה, בעיר [[אשקלון]]. אביו בנערותו התרחק מדרך התורה והמצוות אך נהג לקחת את ילדיו ב[[ליל שבת|לילי שבת]] לבית הכנסת הקרוב שב[[השגחה פרטית]] היה [[בית חב"ד]] של הרב [[שמואל גרוזמן (אשקלון)|שמואל גרוזמן]]. הרב גרזומן הציע לו ללמוד יחד אך סרב אבל כן הסכים שילמד עם ילדיו, בתחילה למדו [[פרקי אבות]] ולאחר זמן גם [[תניא]]. בגיל 16 התייתם מאביו ובעקבות כך החל לבוא לבית הכנסת גם ב[[תפילת שחרית]] על מנת לומר [[קדיש]]. לאחר זמן מה החליט שעליו לעבור ללמוד בישיבה, הוא החל ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים רמת אביב]] ולאחר כמה חודשים עשה עשה שירות צבאי מקוצר. לאחר השירות, נכנס ללמוד בישיבה [[תומכי תמימים קריית גת (גדולה)|תומכי תמימים קריית גת]] ושנה אחת למד גם כן ב[[ישיבת חב"ד אשקלון]]. בשנת [[תשע"ה]] נסע את רעייתו חן לבית נגר וקבר את מגוריו ב[[נחלת הר חב"ד]]. לאחר זמן מה עבר ל[[קריית גת]] וברוב היום למד סמיכה לרבנות של [[היכל שלמה]], ובשעות אחר הצהריים מסר שיעורי תורה בבתי כנסת לצעירים ומבוגרים. לאחר שלוש שנות לימוד בכולל קיבל הצעה לפתוח בעיר סניף של [[חב"ד לנוער]] ונכנס לזה בכל הכח. בתחילה הפעילות התקיימה במקום ארעי אך כל הזמן רצה להקים מקום קבע גדול ויפה. לאחר תקופה קיבל הקצאה של שטח מהעירייה במיקום מרכזי בעיר, ובו הקים מועדון נוער ענק ומפואר: 200 מ"ר בנוי עם חלל רחב, פינות ישיבה ואכילה וחדרי לימוד נוספים. השטח מוקף בחצר גדולה מלפנים ומאחור. בנוסף בשנת [[תשפ"ה]] פתח סדנת [[סת"ם]] מיוחדת ומושקעת לנערים בגיל ה[[בר מצוה]] המתקיימת בבתי הספר השונים בעיר ובה לומדים הנערים על עשיית התפילין ואף מתנסים בעצמם בכתיבה על קלף עם קולמוס ודיו.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)