לדלג לתוכן
תפריט ראשי
תפריט ראשי
העברה לסרגל הצד
הסתרה
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
חב"דפדיה
חיפוש
חיפוש
מראה
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
כלים אישיים
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
דפים לעורכים שלא נכנסו לחשבון
מידע נוסף
תרומות
שיחה
עריכת הדף "
מאפיית מצות כפר חב"ד
" (פסקה)
ערך
שיחה
עברית
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כלים
כלים
העברה לסרגל הצד
הסתרה
פעולות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
כללי
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף
מראה
העברה לסרגל הצד
הסתרה
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
== הקמת המאפייה == [[קובץ:רידוד.jpeg|250px|שמאל|ממוזער|המאפייה בשנים הראשונות להקמתה]] [[קובץ:מאפייה-פעם.jpeg|250px|שמאל|ממוזער]] המאפייה נפתחה בשנת על ידי ר' [[יוסף פרמן]] על חורבותיו של בית ערבי נטוש (מהכפר ספרייא), בסמיכות ל[[בית הכנסת המרכזי כפר חב"ד|בית הכנסת המרכזי]] ב[[כפר חב"ד]]. בתחילה פעלה המאפיה במתכונת מצומצמת, אך הרבי דחף כל הזמן להרחבת והגדלת תוצרת המאפייה. בתחילה הורחבה המאפייה במקצת באמצעות פחונים בעקבות מבצע "מצה לתלמיד" שיזם. בשנת [[תשד"מ]] נרכשה המאפייה על ידי ר' [[יעקב סטמבלר|יעקב (יאנוש) סטמבלר]] ואחיו ר' [[זלמן סטמבלר]] שפיתחו ושיפצו רבות את המאפייה, והטמיעו בה הידורים רבים. ההידור הבולט ביותר מתייחס למהירות הרבה של אפיית המצות, שהפכה את המאפייה למהירה ביותר בארץ{{הערה|הידור שמקבל ביטוי רב ב[[שולחן ערוך]] [[אדמו"ר הזקן]]}}. המאפיה פועלת בעונת החורף והעבודות מתחילות ששה חודשים לפני [[חג הפסח]], ונגמרות שעות ספורות לפני כניסת החג, אז נערכת '[[חבורה]]' של רבו של כפר חב"ד. בשנת [[תש"ע]] פרצה [[שריפה]] במחסני המאפיה ונגרם נזק גדול לרכוש. === הידורים מיוחדים במאפיה === * כל ניילון ונייר הנכנס למאפיה עובר בדיקה כימית. * מהירות הכנת המצה ואפייתה. הידור שמקבל ביטוי רב ב[[שולחן ערוך הרב|שולחן ערוך]] של [[אדמו"ר הזקן]]. * מידי 18 דקות כלי הרעדלער (מחורר המצות) עובר ליבון באש, [[בגד]]י העובדים מוחלפים, וכן ספלי המים המשמשים לעיסת הבצק. * המאפייה בכשרות בד"צ ירושלים העדה החרדית ובכשרותו של הרב [[מאיר אשכנזי (כפר חב"ד)|מאיר אשכנזי]] מרא דאתרא של כפר חב"ד. * אחרי כל הכנסה לתנור הניירות שעל המקלות מוחלפים. * כל כלי המאפיה (מערוכים, רעדלעך, פינרים וכו') עשויים מנירוסטה כהוראת הרבי: "אשר זהו הידור גדול".
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
הדף הזה כלול בקטגוריה מוסתרת:
קטגוריה:חב"דפדיה: ערכים הדורשים השלמה