לדלג לתוכן

פורטל:גאולה ומשיח/מלך המשיח: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
שולם ס. (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
 
(גרסת ביניים אחת של משתמש אחר אחד אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
ה'''[[מלך המשיח]]''' עתיד למלוך על ישראל בסוף הגלות ולהכריחם על קיום המצוות. הוא ילחם מלחמות ה' כמלחמת עמלק וינצח את כל האומות שסביבו. לאחר מכן יבנה את [[בית המקדש השלישי|בית המקדש]] ואז [[קיבוץ גלויות|יקבץ את נדחי ישראל]] מכל מקומות [[גלות|גלותם]].
ה'''[[מלך המשיח]]''' עתיד למלוך על ישראל בסוף הגלות ולהכריחם על קיום המצוות. הוא ילחם מלחמות ה' כמלחמת עמלק וינצח את כל האומות שסביבו. לאחר מכן יבנה את ה[[בית המקדש השלישי|בית מקדש]] ואז [[קיבוץ גלויות|יקבץ את נדחי ישראל]] מכל מקומות [[גלות|גלותם]].


מלך המשיח יהיה גם [[מלך]] וגם [[רב]]. השפעתו על ישראל והאומות יהיה הן באופן של התנשאות ורוממות והן השפעה פנימית - לימוד [[תורה]] לכל ישראל.  
מלך המשיח יהיה גם [[מלך]] וגם [[רב (תואר)|רב]]. השפעתו על ישראל והאומות יהיה הן באופן של התנשאות ורוממות והן השפעה פנימית שמשיח ילמד [[תורה]] את כל ישראל.  
בהשפעתו של מלך המשיח יתקיימו כל [[יעודי הגאולה]], שבאותו הזמן. לא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד, והדעת האלוקית תהיה מושפעת הרבה עד שמלאה הארץ דעה את ה'.
בהשפעתו של מלך המשיח יתקיימו כל [[יעודי הגאולה]], שבאותו הזמן לא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד והדעת האלוקית תהיה מושפעת הרבה עד שמלאה הארץ דעה את ה'.


מלך המשיח יביא במלכותו את השלימות המלאה בקיום התורה והמצוות, שבימיו יקיימו את כל המצוות שחסרו בזמן הגלות. ויתירה מכך, במצוות עצמם יביאו לשלמות נוספת (כמצוות [[ערי מקלט]]).
מלך המשיח יביא במלכותו את השלימות המלאה בקיום התורה והמצוות שבימיו יקיימו את כל המצוות שחסרו בזמן הגלות ויתירה מכך שבמצוות עצמם יביאו לשלמות נוספת (כמצוות [[ערי מקלט]]).


מלך המשיח יתחיל את תהליך הגאולה, כמו שפוסק [[הרמב"ם]] וכותב את תחילת תהליך הגאולה "יעמוד מלך מבית דוד . ." - מלך המשיח.
מלך המשיח יתחיל את תהליך הגאולה, כמו שפוסק [[הרמב"ם]] וכותב את תחילת תהליך הגאולה "יעמוד מלך מבית דוד . ." - מלך המשיח.
שורה 13: שורה 13:


{{יישור טקסט|מרכז|
{{יישור טקסט|מרכז|
:'''שלבים במלכותו''': [[מלכות בית דוד]] - [[משיח שבכל דור]] - [[בחזקת משיח
:'''שלבים במלכותו''': [[מלכות בית דוד]] - [[משיח שבכל דור]] - [[בחזקת משיח]] - [[משיח ודאי]]
:'''פעולותיו''': [[מורח ודאין]] - [[תורתו של משיח]] - [[מלכותו של מלך המשיח]]
:'''שונות''': [[ניצוץ משיח]] - [[האמונה בביאת המשיח]] - [[בר כוזיבא|בר כוכבא]] - [[משיח בן יוסף]]
}}

גרסה אחרונה מ־12:28, 28 באוגוסט 2025

המלך המשיח עתיד למלוך על ישראל בסוף הגלות ולהכריחם על קיום המצוות. הוא ילחם מלחמות ה' כמלחמת עמלק וינצח את כל האומות שסביבו. לאחר מכן יבנה את הבית מקדש ואז יקבץ את נדחי ישראל מכל מקומות גלותם.

מלך המשיח יהיה גם מלך וגם רב. השפעתו על ישראל והאומות יהיה הן באופן של התנשאות ורוממות והן השפעה פנימית שמשיח ילמד תורה את כל ישראל. בהשפעתו של מלך המשיח יתקיימו כל יעודי הגאולה, שבאותו הזמן לא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד והדעת האלוקית תהיה מושפעת הרבה עד שמלאה הארץ דעה את ה'.

מלך המשיח יביא במלכותו את השלימות המלאה בקיום התורה והמצוות שבימיו יקיימו את כל המצוות שחסרו בזמן הגלות ויתירה מכך שבמצוות עצמם יביאו לשלמות נוספת (כמצוות ערי מקלט).

מלך המשיח יתחיל את תהליך הגאולה, כמו שפוסק הרמב"ם וכותב את תחילת תהליך הגאולה "יעמוד מלך מבית דוד . ." - מלך המשיח.