לדלג לתוכן

יצחק אייזיק קעניג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
 
(42 גרסאות ביניים של 23 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ר' יצחק אייזיק קעניג פ''ד.jpg|ממוזער|הרב קעניג ([[תשפ"ד]])]]
[[קובץ:קעניג.jpg|300px|ממוזער|הרב קעניג נואם]]
[[קובץ:קעניג.jpg|300px|ממוזער|הרב קעניג נואם]]
הרב '''יצחק אייזיק קעניג''' (יליד שנת [[תשי"ב]], 1951) הוא [[ראש ישיבה|ראש ישיבת]] [[תומכי תמימים לוד|תומכי תמימים המרכזית לוד]] ורב בית כנסת חב"ד פאג"י בשכונת סנהדריה בירושלים בה הוא מתגורר.
הרב '''יצחק אייזיק קעניג''' (יליד שנת [[תשי"א]], 1951) הוא [[ראש ישיבה|ראש ישיבת]] [[תומכי תמימים לוד]] ורב [[בית כנסת חב"ד]] 'בית חנה' בשכונת פאג"י - סנהדריה ב[[ירושלים]].


==תולדות חיים==  
==תולדות חיים==
נולד ב[[ירושלים]] לאביו הרב [[דוד זושא אלכסנדר קעניג]] ולאמו מרת חנה ב[[י"ג שבט]] [[תשי"ב]].
נולד ב[[ירושלים]] לאביו הרב [[דוד אלכסנדר זושא קעניג]] ולאמו מרת חנה ב[[י"ג שבט]] [[תשי"א]].


בילדותו למד בתלמוד תורה 'עץ חיים', ובהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]] אצל ה[[משפיע]] הרב [[משה יהודה רייכמן]].
בילדותו למד בתלמוד תורה 'עץ חיים', ובהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]] אצל ה[[משפיע]] הרב [[משה יהודה רייכמן]].


בשנת [[תש"ל]] לפני [[חג הפסח]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ולאחר [[חודש תשרי]], חזר לארץ והתחתן עם רעייתו מרת מלכה לבית פרנקל.  
בשנת [[תש"ל]] לפני [[חג הפסח]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'{{הערה|זכה להיות בפסח [[תש"ל]] בליל הסדר האחרון שהרבי ביקר אצל התמימים ב'[[קבוצה]]'}}, ולאחר [[חודש תשרי]], חזר לארץ והתחתן עם רעייתו מרת מלכה לבית פרנקל.


לאחר נישואיו נכנס ללמוד ב[[כולל צמח צדק (ירושלים)|כולל צמח צדק]], ובשנת [[תשל"ה]] נסע לרבי וכאשר נכנס ל[[יחידות]] הביא עמו את טיוטת הקובץ של חידושי התורה שיצאו לאור על ידי האברכים, והרבי העביר באמצעותו באריכות את המסר התקיף שחבל שההוצאה לאור מתעכבת כל כך. ביחידות זו אף ביקשו ברכה מהרבי לילדים לאחר שחלפו מספר שנים מאז החתונה ועדיין לא זכו לכך, והרבי השיב בלשון של הבטחה, ובחודש תמוז של אותה שנה נולד בנם הבכור.
לאחר נישואיו נכנס ללמוד ב[[כולל צמח צדק (ירושלים)|כולל צמח צדק]], ובשנת [[תשל"ה]] נסע לרבי וכאשר נכנס ל[[יחידות]] הביא עמו את טיוטת הקובץ של חידושי התורה שיצאו לאור על ידי האברכים, והרבי העביר באמצעותו באריכות את המסר התקיף שחבל שההוצאה לאור מתעכבת כל כך. ביחידות זו אף ביקשו ברכה מהרבי לילדים לאחר שחלפו מספר שנים מאז החתונה ועדיין לא זכו לכך, והרבי השיב בלשון של הבטחה, ובחודש תמוז של אותה שנה נולד בנם הבכור.


בתשל"ז מונה על ידי הרב [[אפרים וולף]] לר"מ בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית לוד]]. בשנת [[תשנ"ו]] מונה לעמוד בראשות הישיבה.
בשנת [[תשל]] מונה על ידי הרב [[אפרים וולף]] לר"מ [[תומכי תמימים לוד]]. בשנת [[תשנ"ו]] מונה לעמוד בראשות הישיבה.


==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו, הרב [[מנחם מרדכי קעניג]] - מנהל רוחני בישיבת תומכי תמימים המרכזית - לוד  
*אחיו, הרב [[אלעזר מרדכי קעניג]] - היה שליח ב[[נוף הגליל]] ומשפיע בישיבת תומכי תמימים המקומית
*בנו, הרב [[שניאור זלמן קעניג]] - ר"מ בשיעור א' בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק
*אחיו, הרב [[אפרים פישל קעניג]] - מלמד בתלמוד תורה [[תורת אמת ירושלים]] ובחיידר [[אור ליובאוויטש]] כפר חב"ד.
*בנו, הרב שלמה קעניג - ר"מ בשיעור א' בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד
*אחיו, הרב [[שמואל יעקב קעניג]] - משפיע וסופר סת"ם בכפר חב"ד.
*בנו, הרב אליהו קעניג - מערכת גליון [[התקשרות (גיליון)|התקשרות]], כפר חב"ד
*גיסו, הרב [[שלמה סגל (עפולה)|שלמה סגל]] - שליח הרבי ב[[עפולה]].
*חתנו הרב משה אייזנבאך מלמד ב[[תלמוד תורה]] [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת בירושלים]]
*בנו, הרב [[מנחם מרדכי קעניג]] - מנהל רוחני [[תומכי תמימים לוד]]
*בנו, הרב [[שניאור זלמן קניג (מגדל העמק)]] - [[ר"מ]] בשיעור א' בישיבת [[תומכי תמימים מגדל העמק]]
*בנו, הרב שלמה קעניג - ר"מ בשיעור א' בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]] ומשפיע בית הכנסת שער התניא - לוד.
*בנו, הרב אליהו קעניג - כפר חב"ד
*חתנו, הרב משה יהושע אייזנבך - [[מלמד תינוקות|מלמד]] ב[[תלמוד תורה תורת אמת ירושלים]], [[ביתר עילית]].
 
{{עץ משפחת קעניג}}


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
*'''הפליאה של הרבי''', בתוך פרוייקט 'בקודש, עם הרבי לבד', שבועון כפר חב"ד גליון 1954 עמוד 52
*'''[https://col.org.il/news/143260 הפליאה של הרבי]''', בתוך פרוייקט 'בקודש, עם הרבי לבד', שבועון כפר חב"ד גליון 1954 עמוד 52
 
{{הערות שוליים}}
==קישורים חיצוניים==
*{{קישור שטורעם|73846|news|הרב קעניג מסכם את מבצע תורה ■ טור|הרב יצחק קעניג|כ"ט בתמוז תשע"ד}}
 
{{מיון רגיל:קעניג, יצחק אייזיק}}
{{מיון רגיל:קעניג, יצחק אייזיק}}
[[קטגוריה:משפחת קעניג]]  
[[קטגוריה:משפחת קעניג]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ראשי ישיבות חב"ד]]
[[קטגוריה:ראשי ישיבות חב"ד]]
[[קטגוריה:קבוצה תש"ל]]
[[קטגוריה:קבוצה תש"ל]]
[[קטגוריה:משפחת גרינוולד]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:אישים בירושלים]]
[[קטגוריה:אישים בירושלים]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים לוד]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים לוד]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ב]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ב]]

גרסה אחרונה מ־15:49, 1 ביוני 2025

הרב קעניג (תשפ"ד)
הרב קעניג נואם

הרב יצחק אייזיק קעניג (יליד שנת תשי"א, 1951) הוא ראש ישיבת תומכי תמימים לוד ורב בית כנסת חב"ד 'בית חנה' בשכונת פאג"י - סנהדריה בירושלים.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בירושלים לאביו הרב דוד אלכסנדר זושא קעניג ולאמו מרת חנה בי"ג שבט תשי"א.

בילדותו למד בתלמוד תורה 'עץ חיים', ובהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבת תורת אמת אצל המשפיע הרב משה יהודה רייכמן.

בשנת תש"ל לפני חג הפסח נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'[1], ולאחר חודש תשרי, חזר לארץ והתחתן עם רעייתו מרת מלכה לבית פרנקל.

לאחר נישואיו נכנס ללמוד בכולל צמח צדק, ובשנת תשל"ה נסע לרבי וכאשר נכנס ליחידות הביא עמו את טיוטת הקובץ של חידושי התורה שיצאו לאור על ידי האברכים, והרבי העביר באמצעותו באריכות את המסר התקיף שחבל שההוצאה לאור מתעכבת כל כך. ביחידות זו אף ביקשו ברכה מהרבי לילדים לאחר שחלפו מספר שנים מאז החתונה ועדיין לא זכו לכך, והרבי השיב בלשון של הבטחה, ובחודש תמוז של אותה שנה נולד בנם הבכור.

בשנת תשל"ז מונה על ידי הרב אפרים וולף לר"מ תומכי תמימים לוד. בשנת תשנ"ו מונה לעמוד בראשות הישיבה.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]


עץ משפחת קעניג


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אלעזר מרדכי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אלכסנדר דוד זושא קעניג
 
ירחמיאל משה קעניג, (ענף ירחמיאל)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יצחק אייזיק קעניג
 
אלעזר מרדכי קעניג
 
אפרים פישל קעניג
 
 
 
שמואל יעקב קעניג
 
מלכה
 
שלמה יהודה סגל
 
גיטא
 
גרשון צבי פרידמן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מנחם מרדכי קעניג
 
 
חיים צבי קעניג
 
 
יהושע קעניג
 
שניאור זלמן קעניג (אופקים)
 
מנחם מענדל קעניג (רחובות)
 
עץ משפחת סגל
 
 
 
 
 
חנא חיים פרידמן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
שניאור זלמן קעניג (מגדל העמק)
 
מנחם מענדל קעניג (קריית גת)
 


לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • הפליאה של הרבי, בתוך פרוייקט 'בקודש, עם הרבי לבד', שבועון כפר חב"ד גליון 1954 עמוד 52

הערות שוליים

  1. זכה להיות בפסח תש"ל בליל הסדר האחרון שהרבי ביקר אצל התמימים ב'קבוצה'