לדלג לתוכן

חומר וצורה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
שלום (שיחה | תרומות)
מ החלפת טקסט – " ית', " ב־" יתברך, "
שלום בוט (שיחה | תרומות)
מ החלפת טקסט – "עצמותו " ב־"עצמותו "
שורה 2: שורה 2:


ב[[חסידות]] מבואר כי החומר נוצר בדבר ה', כמו שנאמר "בדבר ה' שמים נעשו", והצורה נוצרת ב[[רצון]] ה', כמו שנאמר "כל אשר חפץ ה' עשה".
ב[[חסידות]] מבואר כי החומר נוצר בדבר ה', כמו שנאמר "בדבר ה' שמים נעשו", והצורה נוצרת ב[[רצון]] ה', כמו שנאמר "כל אשר חפץ ה' עשה".
החומר השתלשל משם [[ב"ן]] ששורשו מכוח הצמצום שבעצמותו ומהותו יתברך, ואילו הצורה משם [[מ"ה]] ששורשו מכוח הגילוי שבעצמותו ומהותו ית'.
החומר השתלשל משם [[ב"ן]] ששורשו מכוח הצמצום שב[[עצמותו]] ומהותו יתברך, ואילו הצורה משם [[מ"ה]] ששורשו מכוח הגילוי שב[[עצמותו]] ומהותו ית'.


{{ערך חסר}}
{{ערך חסר}}
[[קטגוריה:ערכים בלימוד החסידות]]
[[קטגוריה:ערכים בלימוד החסידות]]

גרסה מ־05:30, 22 ביולי 2016

חומר וצורה הם שני המרכיבים היסודיים שיש בכל נברא. שבכל נברא בהכרח יהיה בו חומר, שהוא עצם הדבר, וצורה, שהוא הצטיירותו של הדבר.

בחסידות מבואר כי החומר נוצר בדבר ה', כמו שנאמר "בדבר ה' שמים נעשו", והצורה נוצרת ברצון ה', כמו שנאמר "כל אשר חפץ ה' עשה". החומר השתלשל משם ב"ן ששורשו מכוח הצמצום שבעצמותו ומהותו יתברך, ואילו הצורה משם מ"ה ששורשו מכוח הגילוי שבעצמותו ומהותו ית'.