לדלג לתוכן

גרשון בורקיס – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
שולם ס. (שיחה | תרומות)
תיקון שגיאות, פיסוק וקישורים
שולם ס. (שיחה | תרומות)
תיקון שגיאות וקישורים
שורה 6: שורה 6:
נולד ב[[רומניה]] ב[[כ"א סיון]] [[תש"ז]], להוריו בנימין ושרה בורקיס, בהיותו ילד בן שלוש עלתה משפחתו ל[[ארץ הקודש]].
נולד ב[[רומניה]] ב[[כ"א סיון]] [[תש"ז]], להוריו בנימין ושרה בורקיס, בהיותו ילד בן שלוש עלתה משפחתו ל[[ארץ הקודש]].


בהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבות המזוהות עם הציבור הדתי לאומי, ולאחר שנחשף לעולמה של חסידות חב"ד עבר ללמוד (בשנת תשכ"ה) בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]], ובהמשך, הצטרף בשנת [[תשכ"ז]] לתלמידים שנסעו ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.
בהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבות המזוהות עם הציבור הדתי לאומי, ולאחר שנחשף לעולמה של [[חסידות חב"ד]] עבר ללמוד (בשנת [[תשכ"ה]]) בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]], ובהמשך, הצטרף בשנת [[תשכ"ז]] לתלמידים שנסעו ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.


לאחר נישואיו עם רעייתו פנינה קבע את מגוריו במגדל העמק על פי הוראת הרבי שם עסק במסירות שיעורי תורה והפצת חסידות עד לשנת תשל"ה שאז עבר לכפר חב"ד ולאחר שנתיים עבר על פי הוראת הרבי ל[[לוד|שיכון חב"ד בלוד]].
לאחר נישואיו עם רעייתו פנינה קבע את מגוריו ב[[מגדל העמק]] על פי הוראת הרבי שם עסק במסירות שיעורי תורה והפצת חסידות עד לשנת תשל"ה שאז עבר לכפר חב"ד ולאחר שנתיים עבר על פי הוראת הרבי ל[[לוד|שיכון חב"ד בלוד]].


שימש מספר שנים כחבר המועצה הדתית בעיר{{הערה|1=[https://anash.org/rabbi-lau-praises-new-machanayim-series/ הרב לאו משבח את סדרת ספרי מחניים החדשה] {{אנש}}}}.
שימש מספר שנים כחבר המועצה הדתית בעיר{{הערה|1=[https://anash.org/rabbi-lau-praises-new-machanayim-series/ הרב לאו משבח את סדרת ספרי מחניים החדשה] {{אנש}}}}.
שורה 18: שורה 18:
הספרונים לילדים היוו חידוש, והיו מההוצאות לאור הראשונות שפרצו את הדרך להוצאה לאור של הספרים המעובדים לילדים כפי שהיא מוכרת כיום.
הספרונים לילדים היוו חידוש, והיו מההוצאות לאור הראשונות שפרצו את הדרך להוצאה לאור של הספרים המעובדים לילדים כפי שהיא מוכרת כיום.


ר' גרשון, אף הוציא הוצאה מיוחדת מאירת עניים של ספר התהלים בשם "כתר דוד". התהלים במהדורה זו באותיות גדולות במיוחד ועוזר לאנשים שהקריאה באותיות קטנות קשה עליהם, ורוצים להרבות באמירת תהלים.
ר' גרשון, אף הוציא הוצאה מיוחדת מאירת עיניים של ספר ה[[תהלים]] בשם "כתר דוד". התהלים במהדורה זו באותיות גדולות במיוחד ועוזר לאנשים שהקריאה באותיות קטנות קשה עליהם, ורוצים להרבות באמירת תהלים.
===שיפוץ ציונו של [[הלל הזקן]]===
===שיפוץ ציונו של [[הלל הזקן]]===
{{להשלים}}
{{להשלים}}

גרסה מ־12:05, 28 באוגוסט 2025

ר' גרשון בורקיס מוסר לרבי ספרונים חדשים של מחניים.
המוציא לאור ר' גרשון בורקיס, עם סט של "סיפורי צדיקים"

הרב גרשון בורקיס (יליד שנת תש"ז, 1947) הוא המוציא לאור של סדרת 'מחניים' הכוללת סיפורי חסידים מעובדים ומנוקדים לנוער, והראשונה שפרצה את הדרך להוצאה לאור של ספרי הילדים כפי שהם כיום.

תולדות חיים

נולד ברומניה בכ"א סיון תש"ז, להוריו בנימין ושרה בורקיס, בהיותו ילד בן שלוש עלתה משפחתו לארץ הקודש.

בהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבות המזוהות עם הציבור הדתי לאומי, ולאחר שנחשף לעולמה של חסידות חב"ד עבר ללמוד (בשנת תשכ"ה) בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד, ובהמשך, הצטרף בשנת תשכ"ז לתלמידים שנסעו ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

לאחר נישואיו עם רעייתו פנינה קבע את מגוריו במגדל העמק על פי הוראת הרבי שם עסק במסירות שיעורי תורה והפצת חסידות עד לשנת תשל"ה שאז עבר לכפר חב"ד ולאחר שנתיים עבר על פי הוראת הרבי לשיכון חב"ד בלוד.

שימש מספר שנים כחבר המועצה הדתית בעיר[1].

כן הי' חבר צא"ח בעיר לוד.

בשנת תשל"ז נסע לרבי לי"ב תמוז יחד עם רעייתו ובמהלך היחידות העלה בפני הרבי טענה שאין לילדיו ספרים שיכולים לקרוא, בעקבות כך הורה לו הרבי ועודדו ונתן לו הוראות מפורטות כיצד לעסוק בהוצאה לאור של סיפורי חסידים מעובדים לילדים, וכך ייסד את הוצאת 'סיפורי צדיקים - מחניים', שזכתה להצלחה גדולה בציבור שומרי התורה ומצוות, ולהוראות והדרכות ישירות מהרבי.

הספרונים לילדים היוו חידוש, והיו מההוצאות לאור הראשונות שפרצו את הדרך להוצאה לאור של הספרים המעובדים לילדים כפי שהיא מוכרת כיום.

ר' גרשון, אף הוציא הוצאה מיוחדת מאירת עיניים של ספר התהלים בשם "כתר דוד". התהלים במהדורה זו באותיות גדולות במיוחד ועוזר לאנשים שהקריאה באותיות קטנות קשה עליהם, ורוצים להרבות באמירת תהלים.

שיפוץ ציונו של הלל הזקן

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

בשנת תשפ"א כשרצו להוציא בספריית מחניים ספרון על הלל הזקן, ורצו להוסיף בו את תמונת קברו של הלל הזקן, גילו גרשון ורעייתו פנינה שהציון של הלל הזקן שנמצא בישוב מירון, מתחת לציון של רשב"י, נעול ומטונף במשך עשרות שנים, לאחר מאמצים מרובים ובעזרתו של קצין המשטרה המחוזי הצליחו גרשון ורעייתו פנינה להביא לפתיחת מערת הקבורה של הלל הזקן, אשתו ותלמידיו, אחרי שיפוץ מקיף וסיוד של מערת הציון.

משפחתו

  • בנו, ר' מאיר יצחק בורקיס
  • בתו, מרת שטערנא אהובה טובה[2]
  • חתנו, שרגא פייביל כהן
  • חתנו, הרב שי שור - שליח הרבי באוניברסיטת בר אילן
  • חתנו, ר' מנחם מענדל ריבקין
  • חתנו, ר' מרדכי אהרון פרידמן
  • חתנו, הרב אריה לייב הרטמן - שליח הרבי בבית דגן
  • בנו, ר' אהרון בורקיס - מנהל הוצאת 'מחניים'
  • בנו, ר' מנשה בורקיס
  • בנו, ר' מנחם מענדל בורקיס
  • בנו, ר' שניאור זלמן בורקיס
  • בנו, ר' שמואל בורקיס - חבר מועצת העיר לוד

לקריאה נוספת

  • ספרי מחניים לכל ילד – שבועון בית משיח גליון 1241 (כ"ה כסלו תשפ"א) ע' 18.
  • כתבה אודות חידוש מקום קבורת הלל הזקן (מערת הלל הזקן) על ידי הרב גרשון ופנינה בורקיס – בית משיח גיליון 1360.
  • מאחורי הקלעים של "מחניים" קובץ PDF ראיון וידאו משוכתב בגליון 'הסיפור שלי' של חברת המדיה החב"דית jem.

הערות שוליים