לדלג לתוכן

ברוך פריז: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
(770) (שיחה | תרומות)
ב. א. א. (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 7: שורה 7:
בילדותו עלה עם משפחתו ל[[ארץ הקודש]].
בילדותו עלה עם משפחתו ל[[ארץ הקודש]].


גדל בבית אביו ב[[פתח תקווה]],
גדל בבית אביו ב[[פתח תקווה]], למד בישיבת [[אחי תמימים תל אביב]].
 
למד ב[[תומכי תמימים תל אביב]].


התחתן עם מרת חסיה{{הערה|נפטרה י"ז אדר תשס"ד}} בתו של ר' [[רפאל נחמן הכהן]]. לאחר נישואיו גר ב[[יפו]] וב[[ירושלים]] ולאחר מכן ב[[כפר חב"ד]]. עבד בחינוך [[תשב"ר]] ב[[רשת אהלי יוסף יצחק]].
התחתן עם מרת חסיה{{הערה|נפטרה י"ז אדר תשס"ד}} בתו של ר' [[רפאל נחמן הכהן]]. לאחר נישואיו גר ב[[יפו]] וב[[ירושלים]] ולאחר מכן ב[[כפר חב"ד]]. עבד בחינוך [[תשב"ר]] ב[[רשת אהלי יוסף יצחק]].


היה מהמנהלים הבכירים של [[חדרי תורה אור]].
היה מהמנהלים הבכירים{{הבהרה}} של [[חדרי תורה אור]].


שימש כ[[בעל תוקע]] ב[[בית הכנסת בית מנחם]] בכפר חב"ד, כשלאחר פטירתו מילא את מקומו הרב [[יהושע משה יוסף הלפרין]].
שימש כ[[בעל תוקע]] ב[[בית הכנסת בית מנחם]] בכפר חב"ד, כשלאחר פטירתו מילא את מקומו הרב [[יהושע משה יוסף הלפרין]].

גרסה מ־13:06, 17 בפברואר 2025

כריכת הספר 'ברוך אומר ועושה'

הרב ברוך פריז (ה' סיון תרפ"א - שביעי של פסח תשל"ו) היה בעל תוקע בבית הכנסת בית מנחם בכפר חב"ד, וממנהלי חדרי תורה אור.

תולדות חיים

נולד בערב חג השבועות תרפ"א בעיר וויטבסק לרב אברהם פריז.

בילדותו עלה עם משפחתו לארץ הקודש.

גדל בבית אביו בפתח תקווה, למד בישיבת אחי תמימים תל אביב.

התחתן עם מרת חסיה[1] בתו של ר' רפאל נחמן הכהן. לאחר נישואיו גר ביפו ובירושלים ולאחר מכן בכפר חב"ד. עבד בחינוך תשב"ר ברשת אהלי יוסף יצחק.

היה מהמנהלים הבכירים[דרושה הבהרה] של חדרי תורה אור.

שימש כבעל תוקע בבית הכנסת בית מנחם בכפר חב"ד, כשלאחר פטירתו מילא את מקומו הרב יהושע משה יוסף הלפרין.

נפטר בכפר חב"ד בשביעי של פסח תשל"ו אחרי סעודת משיח. ונטמן בחלקת חב"ד בהר הזיתים בירושלים.

ברוך אומר ועושה

הספר ברוך אומר ועושה מתאר את תולדות חייו של ר' ברוך. נכתב על ידי בתו מרת שרה טייכמן מכפר חב"ד.

בספר מגוללת בתו את דמותו החסידית שהייתה אש להבה בלימוד התורה, קיום המצוות, הפצת המעיינות ובהתקשרותו לרבי. בספר מודפסים עשרות אגרות קודש מאדמו"ר הריי"צ ומהרבי חלקם בפרסום ראשון.

משפחתו

בנותיו

בניו

הערות שוליים

  1. נפטרה י"ז אדר תשס"ד
  2. נפטר בי"ב תשרי תשנ"ו
  3. נפטרה בי' אייר תשע"ה
  4. נפטר בח"י אלול תשפ"ד
  5. נפטר בכ"ו אדר א' תשפ"ב
  6. נפטר בכ"ט סיון תשנ"א