לדלג לתוכן

טובי והבה – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 21: שורה 21:
הוציא ברבות השנים את עלון "ופרצת", במסגרת פעילותו בית חב"ד חולון, וזכה לתפוצה ולהשפעה גדולה.
הוציא ברבות השנים את עלון "ופרצת", במסגרת פעילותו בית חב"ד חולון, וזכה לתפוצה ולהשפעה גדולה.


משמש כיום כמזכיר בכיר ב[[תלמוד תורה בני מנחם חולון]].
משמש כיום כמזכיר בכיר ב[[תלמוד תורה בני מנחם חולון]].
 
מעביר שיעורים והרצאות בחסידות למאות משתתפים מדי שבוע בבת-ים ומוזמן להרצאות והנחיית אירועים בבתי חב"ד  בארץ. ביוטיוב ניתן לצפות בסרטונים משיעוריו.


==משפחתו==
==משפחתו==

גרסה מ־15:46, 23 במאי 2025

הרב טובי והבה נואם בכנס נשי ובנות חב"ד

הרב יום טוב (טובי) והבה, (יליד שנת תשכ"ג) הוא מחשובי חסידי חב"ד בבת ים ושדרן חב"די.

תולדות חיים

נולד בשנת תשכ"ג, למשפחה לא דתית בעיר חולון. נולד כיום-טוב, אך שמו הידוע היה טובי. אך לאור תשובת הרבי המדהימה למכתבו לקראת בר-המצווה, בו הרבי פנה אליו בשם טובי בלבד, הורו לו רבני חב"ד לשנות את שמו רשמית לטובי.

בגיל שש החל ללמוד בבית ספר חב"ד בג'סי כהן, והמנהל האחרון היה הרב רפאל עמוס קרניאל[1], שהשפיע עליו רבות והזמין אותו אליו לשבתות בכפר חב"ד. היה לו קשר גם עם הגננת רחל זמיר מהיותו בגן חב"ד בניהולה בג'סי כהן. ויותר מאוחר ערך ועיצב עבורה את ספרה המפורסם "שליחות חיי".

למד תקופה בישיבה תיכונית בבת-ים, ואחר כך נכנס ללמוד בישיבת תות"ל בכפר חב"ד. מגיל 16 הקים בשליחות הרבי את בית חב"ד חולון, יחד עם השלוחים הרב לוי וילימובסקי והרב יוסף יצחק לידר. שימש כדובר בית חב"ד, הינחה את ערבי חב"ד וניהל את ההוצאה לאור של הפירסומים.

בשנת תש"מ, נסע לרבי, והתקבל ליחידות פרטית בי"א שבט. הרבי ברך אותו במשך 3 דקות תמימות, ומינה אותו להיות שליח בארץ ובעולם, בכתב ובעל פה[2].

שליחות ברדיו ובתקשורת

בשנת תשנ"ד, היה בארץ הקודש 'תור הזהב' של תחנות הרדיו הפיראטיות. ברדיו 'גל', רדיו לא דתי, שהיה נחשב פופולארי באותה תקופה.בעל התחנה חיפש שדרן רב שיתן שיעור בימי שישי.

מנהל התחנה פנה לרב טובי איתו הייתה לו הכרות מוקדמת,,שימצא רב לשיעור קבוע. הוא כתב לרבי באגרות קודש, והתשובה שקיבל, נתנה לו את האישור למהלך[3] במשך שלוש שנים שידר ברדיו, בימי שישי בצהרים תוכנית "על גל הגאולה" שהפכה מיד לפופולארית מאוד, ובימי דפגרא ערך התוועדויות משודרות מרתוניות במשך שעות רבות[4].

כמו כן היה מרצה בתוכנית יהדות טי וי. כן שידר בתחנת "זמן הגאולה" של בית חב"ד בת-ים תוכניות רבות.

הוציא ברבות השנים את עלון "ופרצת", במסגרת פעילותו בית חב"ד חולון, וזכה לתפוצה ולהשפעה גדולה.

משמש כיום כמזכיר בכיר בתלמוד תורה בני מנחם חולון.

מעביר שיעורים והרצאות בחסידות למאות משתתפים מדי שבוע בבת-ים ומוזמן להרצאות והנחיית אירועים בבתי חב"ד בארץ. ביוטיוב ניתן לצפות בסרטונים משיעוריו.

משפחתו

  • בנו, הרב מנחם מענדל והבה - ראש כולל אברכים ובית הוראה "תורה שלמה" בירושלים.
  • חתנו, הרב חיים ועקנין מנהל בית חבד רמלה
  • בנו, ר' מרדכי חיים והבה
  • בנו, ר' יקיר ישראל והבה
  • בתו, מוריה חיה והבה
  • בתו, תהילה-נירה נגר
  • בתו, שירה-רחל והבה

הערות שוליים

  1. בשנים שלמד בכיתות הגבוהות.
  2. תוכן דברי הרבי אליו. (משבועון בית משיח מס' 61.)
  3. "יסביר למאזיניו שתורת חב"ד היא לא פרטית ושייכת לכלל ישראל" (חלק ט"ו באגרות קודש).
  4. תוכניתו זכתה במקום ראשון בסקר אחוזי צפיה, במשך שלוש שנים.