לדלג לתוכן

ניגון ק"כ (הכנה למאמר): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מ. רובין (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
[[ניגון]] זה הוא אחד מניגוני חב"ד שלא התאפשר לברר בדיוק מהו מקורו ומיהו מחברו, אך מרגלא בפי [[חסידי חב"ד]] לשוררם ב[[התוועדות|התוועדויות]] חסידיות ובכל עת שירה. הקו האופייני של [[ניגונים]] אלו הוא; רגשיות השירה, דבקות ה[[נפש]] והתעוררות ה[[לב]] ל[[תשובה]] ועליה.
[[ניגון]] זה הוא אחד מניגוני חב"ד שלא התאפשר לברר בדיוק מהו מקורו ומיהו מחברו, אך מרגלא בפי [[חסידי חב"ד]] לשוררם ב[[התוועדות|התוועדויות]] חסידיות ובכל עת שירה. הקו האופייני של [[ניגונים]] אלו הוא; רגשיות השירה, דבקות ה[[נפש]] והתעוררות ה[[לב]] ל[[תשובה]] ועליה.


במחברת התווים של ר' [[שלום חריטונוב (ניקולייב)|שלום חריטונוב]] נרשם על תווים של ניגון זה: "הניגון הזה הביא אתו הר"ז זלאטאפאלסקי כשבא למדינת עסטרייך".
במחברת התווים של ר' [[שלום חריטונוב (ניקולייב)|שלום חריטונוב]] נרשם על תווים של ניגון זה: "הניגון הזה הביא אתו הר"ז זלאטאפאלסקי (הרב [[זלמן זלטפולסקי]]) כשבא למדינת עסטרייך".


סיומת הניגון זהה לסיומת הניגון לר' [[זלמן זלטפולסקי]] ([[ניגון ס"א]] בספר הניגונים), ניתן למצוא "תנועה" נוספת בה דומים שני הניגונים: פתיחת ניגון ההכנה למאמר (ארבע צלילים ראשונים) מופיע בניגון של ר' זלמן בבבא השנייה.
סיומת הניגון זהה לסיומת ניגונו של הרב זלמן ב[[ניגון ס"א]] ב[[ספר הניגונים]], ניתן למצוא "תנועה" נוספת בה דומים שני הניגונים: פתיחת ניגון ההכנה למאמר (ארבע צלילים ראשונים) מופיע בניגון של ר' זלמן בבבא השנייה.


יש המייחסים את הניגון לר' [[אהרון חריטונוב]].
יש המייחסים את הניגון לר' [[אהרון חריטונוב]].

גרסה מ־04:50, 27 במאי 2025

ניגון זה הוא אחד מניגוני חב"ד שלא התאפשר לברר בדיוק מהו מקורו ומיהו מחברו, אך מרגלא בפי חסידי חב"ד לשוררם בהתוועדויות חסידיות ובכל עת שירה. הקו האופייני של ניגונים אלו הוא; רגשיות השירה, דבקות הנפש והתעוררות הלב לתשובה ועליה.

במחברת התווים של ר' שלום חריטונוב נרשם על תווים של ניגון זה: "הניגון הזה הביא אתו הר"ז זלאטאפאלסקי (הרב זלמן זלטפולסקי) כשבא למדינת עסטרייך".

סיומת הניגון זהה לסיומת ניגונו של הרב זלמן בניגון ס"א בספר הניגונים, ניתן למצוא "תנועה" נוספת בה דומים שני הניגונים: פתיחת ניגון ההכנה למאמר (ארבע צלילים ראשונים) מופיע בניגון של ר' זלמן בבבא השנייה.

יש המייחסים את הניגון לר' אהרון חריטונוב.

מקובל בפי חסידים לנגן ניגון זה כהכנה למאמר.

ניגון זה הוא ניגון ק"כ בספר הניגונים.

קישורים חיצוניים