לדלג לתוכן

לוי שם טוב – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מנחם בר"י (שיחה | תרומות)
מנחם בר"י (שיחה | תרומות)
 
שורה 7: שורה 7:
בשנת [[תשנ"ג]] ניהל את פרויקט "[[חומת אנ"ש]]".
בשנת [[תשנ"ג]] ניהל את פרויקט "[[חומת אנ"ש]]".


נישא עם חנה לבית משפחת פלדמן. לאחר נישואיו יצא לשליחות בעיר וושינגטון שב[[ארצות הברית]]. הוא הקים במקום [[בית כנסת]] המונה כ50 מתפללים ביום. מידי שנה מארגן את ה[[הדלקה ציבורית|הדלקה הציבורית]] בבית הלבן{{הערה|[https://chabad.info/news/433122/ כמידי שנה: אור החנוכה האיר את הבית הלבן] {{אינפו}}}}. הרב שמטוב עומד בקשרים עם הממשל האמריקאי, ומשמש כרב ה"בית הלבן". בין השאר הוא מעורב בניהול הטקסים היהודיים בבית הלבן, ואחראי להכשרת המטבח בבית הלבן בחודש "המורשת היהודית האמריקאית".
נישא עם חנה בת הרב [[פנחס פלדמן]] מ[[אוסטרליה]]. לאחר נישואיו יצא לשליחות בעיר וושינגטון שב[[ארצות הברית]]. הוא הקים במקום [[בית כנסת]] המונה כ50 מתפללים ביום. מידי שנה מארגן את ה[[הדלקה ציבורית|הדלקה הציבורית]] בבית הלבן{{הערה|[https://chabad.info/news/433122/ כמידי שנה: אור החנוכה האיר את הבית הלבן] {{אינפו}}}}. הרב שמטוב עומד בקשרים עם הממשל האמריקאי, ומשמש כרב ה"בית הלבן". בין השאר הוא מעורב בניהול הטקסים היהודיים בבית הלבן, ואחראי להכשרת המטבח בבית הלבן בחודש "המורשת היהודית האמריקאית".


הרב שם טוב הוא יו"ר הוועדה המופקדת על ארגון הכנס "מורשת חב"ד"{{הערה|[https://collive.com/living-legacy-felt-in-washington/ מורשת חב"ד מורגשת בוושינגטון] {{חב"ד און ליין}}}}. הקים את "הפורום היהודי של הקפיטול" המאחד את נבחרי הקונגרסים היהודיים, ופועל לשיפור תחושת הזהות היהודית. משמש כמנהל ארגון "ידידי ליובאוויטש". פעל להענקת [[מדלית הרבי מליובאביץ'|מדלית הרבי]] ב[[כסלו]] [[תשנ"ה]].
הרב שם טוב הוא יו"ר הוועדה המופקדת על ארגון הכנס "מורשת חב"ד"{{הערה|[https://collive.com/living-legacy-felt-in-washington/ מורשת חב"ד מורגשת בוושינגטון] {{חב"ד און ליין}}}}. הקים את "הפורום היהודי של הקפיטול" המאחד את נבחרי הקונגרסים היהודיים, ופועל לשיפור תחושת הזהות היהודית. משמש כמנהל ארגון "ידידי ליובאוויטש". פעל להענקת [[מדלית הרבי מליובאביץ'|מדלית הרבי]] ב[[כסלו]] [[תשנ"ה]].

גרסה אחרונה מ־15:29, 14 באוגוסט 2025

הרב לוי שם טוב

הרב לוי שם טוב (יליד תשכ"ט) הוא שליח הרבי בוושינגטון, ומנהל הארגון "ידידי ליובאוויטש".

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד להרב אברהם יצחק שם טוב בשנת תשכ"ט.

בשנת תשנ"ג ניהל את פרויקט "חומת אנ"ש".

נישא עם חנה בת הרב פנחס פלדמן מאוסטרליה. לאחר נישואיו יצא לשליחות בעיר וושינגטון שבארצות הברית. הוא הקים במקום בית כנסת המונה כ50 מתפללים ביום. מידי שנה מארגן את ההדלקה הציבורית בבית הלבן[1]. הרב שמטוב עומד בקשרים עם הממשל האמריקאי, ומשמש כרב ה"בית הלבן". בין השאר הוא מעורב בניהול הטקסים היהודיים בבית הלבן, ואחראי להכשרת המטבח בבית הלבן בחודש "המורשת היהודית האמריקאית".

הרב שם טוב הוא יו"ר הוועדה המופקדת על ארגון הכנס "מורשת חב"ד"[2]. הקים את "הפורום היהודי של הקפיטול" המאחד את נבחרי הקונגרסים היהודיים, ופועל לשיפור תחושת הזהות היהודית. משמש כמנהל ארגון "ידידי ליובאוויטש". פעל להענקת מדלית הרבי בכסלו תשנ"ה.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בתו, מרת רייזל שושנה, רעיית הרב לוי יצחק צייטלין.
  • חתנו ר' שניאור זלמן קארף
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • responding to hate with light, מגזין COLive גליון 27 טבת ה'תשפ"ה עמוד 20

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים