לדלג לתוכן

עקיבא גולדשמיד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
שמז"ג (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה חזותית
שמז"ג (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה חזותית
שורה 25: שורה 25:
חלק ניכר מבוגרי הישיבה משמשים [[שלוחי הרבי|כשליחים]] של הרבי בארץ ובעולם.
חלק ניכר מבוגרי הישיבה משמשים [[שלוחי הרבי|כשליחים]] של הרבי בארץ ובעולם.


כיום לומדים בישיבה כשבעים בחורים חוזרים בתשובה, בנוסף לבני נוער שפוקדים תדיר את הישיבה ובכך נחשפים לתורת הרבי.
כיום לומדים בישיבה כשבעים [[תמים|תמימים]] חוזרים בתשובה, בנוסף לבני נוער הרבים אשר פוקדים תדיר את הישיבה ובכך נחשפים לתורת הרבי.


משמש גם כ[[משפיע]] בישיבתו, ומתוועד עם הבחורים.
משמש גם כ[[משפיע]] בישיבתו, ומתוועד עם הבחורים.

גרסה מ־09:15, 19 באוקטובר 2025

הרב גולדשמיד
הרב גולדשמיד עם תלמידים

הרב עקיבא גולדשמיד (נולד בי"ב במנחם אב תש"ל, 1970) הוא ראש ישיבת תומכי תמימים מגדל העמק לחוזרים בתשובה ולדוברי שפות זרות, הנקראת 'הזאל הקטן'.

תולדות חיים

נולד בבני ברק בי"ב במנחם אב תש"ל לרב מרדכי יוסף אלעזר גולדשמיד ולאסתר.

בצעירותו למד בתלמוד תורה תורת אמת בני-ברק[דרושה הבהרה] בישיבה תומכי תמימים לוד, בישיבת בית הר"מ בנחל'ה ובתומכי תמימים מגדל העמק.

לקראת שנת תש"נ נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית 770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

בשנת תשנ"ד נשא את חיה צביה בת הרב אברהם אלעזר סגל ומנוחה סגל.

פעילות ציבורית

לאחר חתונתו התגורר בירושלים, שם שימש כאיש צוות בישיבה לבעלי תשובה ולדוברי שפות זרות שפעלה ב'מרכז גוטניק' בעיר, בראשות הרב יקותיאל פרקש.

לאחר סגירת הישיבה בשנת תש"ס הוחלט בכולל חב"ד לפתוח את הישיבה מחדש בתור מחלקה בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק והרב גולדשמיד מונה לראש המחלקה. המחלקה הפכה במהרה לישיבה פנימית בתוך הישיבה הכללית, והרב גולדשמיד נהיה לראש הישיבה.

משלב את תלמידיו, גם אלה שבאו ממקומות רחוקים, בהוויה של 'תומכי תמימים', על ידי שיעורים, התוועדויות, וחברותות עם תלמידי הישיבה הגדולה, עידוד הבחורים לצאת למבצעים ועוד.

הישיבה קמה לעולי ברית המועצות אך מהר מאוד נפתחו שעריה לכל, בחורים אמריקאים, ארנטינאים, צרפתים, ובעיקר ישראלים.

בין הלימודים הקדחתניים מארגנים התלמידים במהלך השנה שלל פעילויות כגון 'שבתות עם חב"ד' סמנריונים לקירוב בני נוער,

חלק ניכר מבוגרי הישיבה משמשים כשליחים של הרבי בארץ ובעולם.

כיום לומדים בישיבה כשבעים תמימים חוזרים בתשובה, בנוסף לבני נוער הרבים אשר פוקדים תדיר את הישיבה ובכך נחשפים לתורת הרבי.

משמש גם כמשפיע בישיבתו, ומתוועד עם הבחורים.

אחד מעקרונות היסודיים שהרב גולדשמיד מחנך את תלמידו היא שמכיון שהרבי ותורתו הם נצחיים אזי הם שייכים לכל, גם לחסידים הזקנים והשורשים, וגם לבחורים שחוזרים בתשובה זה עתה.

שיעורי 'תניא עם הרב עקיבא' שצולמו על ידי תלמידיו זכו לתפוצה וחלקם מתפרסמים באתרים חב"ד אינפו וחב"ד און ליין.

משפחתו

  • בנו, הרב אברהם גולדשמיד.
  • חתנו, הרב מנחם מענדל מנדלזון - שליח הרבי לפלובדיב בולגריה.
  • בנו, הרב מנחם מענדל גולדשמיד
  • בנו, יהודה צבי גולדשמיד.
  • בנו, ישראל אריה לייב גולדשמיד.

קישורים חיצוניים