לדלג לתוכן

טובי והבה – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
שורה 3: שורה 3:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תשכ"ג]], למשפחה לא דתית בעיר [[חולון]]. נולד כיום-טוב, אך שמו הידוע היה טובי. אך לאור תשובת הרבי למכתבו לקראת בר-המצווה, בו פנה אליו הרבי בשם טובי בלבד, הורו לו רבני חב"ד לשנות את שמו רשמית לטובי{{מקור|}}.
נולד בשנת [[תשכ"ג]], למשפחה לא דתית בעיר [[חולון]]. נולד כיום-טוב, אך שמו הידוע היה טובי. אך לאור תשובת הרבי למכתבו לקראת בר-המצווה, בו פנה אליו הרבי בשם טובי בלבד, הורו לו רבני חב"ד לשנות את שמו רשמית לטובי.


בגיל שש החל ללמוד בבית ספר חב"ד בשכונת ג'סי כהן, בו שימש כמנהל הרב [[רפאל עמוס קרניאל]]{{הערה|בשנים שלמד בכיתות הגבוהות.}}, שהשפיע עליו רבות והזמין אותו אליו ל[[שבת|שבת]]ות ב[[כפר חב"ד]]. היה לו קשר גם עם הגננת [[רחל זמיר]] מהיותו בגן חב"ד בניהולה בג'סי כהן. יותר מאוחר אף ערך ועיצב עבורה את ספרה המפורסם "שליחות חיי".
בגיל שש החל ללמוד בבית ספר חב"ד בשכונת ג'סי כהן, בו שימש כמנהל הרב [[רפאל עמוס קרניאל]]{{הערה|בשנים שלמד בכיתות הגבוהות.}}, שהשפיע עליו רבות והזמין אותו אליו ל[[שבת|שבת]]ות ב[[כפר חב"ד]]. היה לו קשר גם עם הגננת [[רחל זמיר]] מהיותו בגן חב"ד בניהולה בג'סי כהן. יותר מאוחר אף ערך ועיצב עבורה את ספרה המפורסם "שליחות חיי".
שורה 10: שורה 10:


בשנת [[תש"מ]], נסע לרבי, והתקבל ל[[יחידות]] פרטית ב[[י"א שבט]]. הרבי ברך אותו במשך 3 דקות תמימות, ומינה אותו להיות שליח בארץ ובעולם, בכתב ובעל פה{{הערה|תוכן דברי הרבי אליו. (מ[[שבועון בית משיח]] מס' 61.)}}.
בשנת [[תש"מ]], נסע לרבי, והתקבל ל[[יחידות]] פרטית ב[[י"א שבט]]. הרבי ברך אותו במשך 3 דקות תמימות, ומינה אותו להיות שליח בארץ ובעולם, בכתב ובעל פה{{הערה|תוכן דברי הרבי אליו. (מ[[שבועון בית משיח]] מס' 61.)}}.
בשנת תשמ"ה נשא את את רעייתו, מרת ציפורה. אב ל7 בנים ובנות וסב לנכדים. בנו הבכור הוא הרה"ח מנחם מענדל והבה, ראש כולל "תורה שלמה" בירושלים ועוד.
מתגורר כיום בבת-ים.


==שליחות ברדיו ובתקשורת==
==שליחות ברדיו ובתקשורת==

גרסה מ־15:42, 6 בנובמבר 2025

הרב טובי והבה נואם בכנס נשי ובנות חב"ד

הרב יום טוב (טובי) והבה, (יליד שנת תשכ"ג) הוא מרצה ומנחה תושב בבת ים, ושדרן חב"די.

תולדות חיים

נולד בשנת תשכ"ג, למשפחה לא דתית בעיר חולון. נולד כיום-טוב, אך שמו הידוע היה טובי. אך לאור תשובת הרבי למכתבו לקראת בר-המצווה, בו פנה אליו הרבי בשם טובי בלבד, הורו לו רבני חב"ד לשנות את שמו רשמית לטובי.

בגיל שש החל ללמוד בבית ספר חב"ד בשכונת ג'סי כהן, בו שימש כמנהל הרב רפאל עמוס קרניאל[1], שהשפיע עליו רבות והזמין אותו אליו לשבתות בכפר חב"ד. היה לו קשר גם עם הגננת רחל זמיר מהיותו בגן חב"ד בניהולה בג'סי כהן. יותר מאוחר אף ערך ועיצב עבורה את ספרה המפורסם "שליחות חיי".

למד תקופה בישיבה תיכונית בבת-ים, ואחר כך נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד. בגיל 16 הקים בשליחות הרבי את בית חב"ד חולון, יחד עם השלוחים הרב לוי וילימובסקי והרב יוסף יצחק לידר. שימש כדובר בית חב"ד, הינחה את ערבי חב"ד וניהל את ההוצאה לאור של הפירסומים.

בשנת תש"מ, נסע לרבי, והתקבל ליחידות פרטית בי"א שבט. הרבי ברך אותו במשך 3 דקות תמימות, ומינה אותו להיות שליח בארץ ובעולם, בכתב ובעל פה[2]. בשנת תשמ"ה נשא את את רעייתו, מרת ציפורה. אב ל7 בנים ובנות וסב לנכדים. בנו הבכור הוא הרה"ח מנחם מענדל והבה, ראש כולל "תורה שלמה" בירושלים ועוד. מתגורר כיום בבת-ים.

שליחות ברדיו ובתקשורת

בשנת תשנ"ד קיבל הצעה להגיש שיעור קבוע בתחנת הרדיו 'רדיו גל', תחנת רדיו פיראטית לא דתית. הוא כתב לרבי באגרות קודש, והתשובה שקיבל, נתנה לו את האישור למהלך[3]

במשך שלוש שנים שידר ברדיו, בימי שישי בצהרים את תוכנית "על גל הגאולה" ובימי דפגרא, כגון י"ט כסלו, י' שבט, י"ב תמוז ערך התוועדויות משודרות מרתוניות החל מהשעה 10 בערב ועד 6 בבוקר(!) עם רבנים, שלוחים ומאזינים. תוכניתו זכתה במקום ראשון בסקר אחוזי האזנה, במשך חמש שנים שנים. כמו"כ שידר במשך למעלה משנה באותו רדיו לא דתי תכנית בוקר בין 5 ל6 בבוקר שכללה לימוד חת"ת היומי, קטעים מתפילת השחר והסברים על התפילה, הדרכה איך להניח תפילין וכמובן שירים וניגונים. להפתעתו ולהפתעת ההנהלה היו לתכנית זאת מאזינים ומאזינות רבים שהגיבו, שלחו מכתבים ואף יזמו מפגשים ברחבי הארץ עם הרב טובי והבה.

כמו כן צילם שיעורים קצרים במגוון נושאים במסגרת המיזם יהדות טי וי. כמו כן גויס כשדרן בכיר ומנוסה לתחנת הרדיו "זמן הגאולה" של בית חב"ד בת-ים, שם שידר תוכניות רבות.

הוציא בזמנו את עלון "ופרצת", במסגרת פעילותו בית חב"ד חולון,שוזכה לתפוצה ולהשפעה גדולה, ולהערות עידוד מהרבי במענה לדו"חות הרבים של בית חב"ד.

משמש כיום כמזכיר בכיר בתלמוד תורה המפורסם "בני מנחם" חולון.

מעביר כיום שיעורים והרצאות בחסידות ובתניא למאות משתתפים מדי שבוע בבת-ים ומוזמן להרצאות, ביניהן על סיפור חייו המרתק, והנחיית אירועים בבתי חב"ד בארץ.

משפחתו

  • בנו, הרב מנחם מענדל והבה - ראש כולל אברכים ובית הוראה "תורה שלמה" בירושלים.
  • בתו, יהודית בת-אל, נשואה להרב חיים ועקנין, מנהל בית חב"ד נוה הדרים ברמלה
  • בנו, ר' מרדכי חיים והבה
  • בנו, ר' יקיר ישראל והבה
  • בתו, מוריה חיה והבה
  • בתו, תהילה-נירה נגר
  • בתו, שירה-רחל והבה

הערות שוליים

  1. ^ בשנים שלמד בכיתות הגבוהות.
  2. ^ תוכן דברי הרבי אליו. (משבועון בית משיח מס' 61.)
  3. ^ "יסביר למאזיניו שתורת חב"ד היא לא פרטית ושייכת לכלל ישראל" (חלק ט"ו באגרות קודש).